AQUEST BLOG S'HA MIGRAT A WORDPRESS, lluisfuentes.com

dilluns, 21 de maig del 2012

CONSELL per la IGUALTAT DEL PSC

Històrica sessió constitutiva dissabte 19 de maig del Consell de la Igualtat del Partit dels Socialistes a la seu central del carrer Nicaragua. Per primer cop en la existència del partit, els i les socialistes, per decissió congressual, vàrem apostar per reconvertir l'antic Consell de les Dones per aquest nou òrgan.

Si bé l'objectiu general de treballar vers la igualtat efectiva entre dones i homes continua com a meta del consell i de les persones que el constituim, la incorporació dels homes per primer cop de forma reglada, dona una nova dimensió als treballs, estructures i fites d'aquest òrgan participatiu.

Tot i la presència de Purificación Causapié,  membre de la direcció del PSOE i de l'Alcaldessa d'Hospitalet de Llobregat, fòren les paraules del Primer Secretari del PSC, Pere Navarro, reivindicant el compromís amb el feminisme de tota persona que es defineixi com a socialista, les que agitaren ja des de primera hora els i les assistents al consell.

Constitució CONSELL IGUALTAT PSC
El consell, en aquesta ocasió de marcat caràcter institucional, va nomenar per aclamació la nova composició de la Mesa del Consell, on val a destacar la presència d'un home, el company president d'Homes Igualitaris socialistes, Cristobal Avilés, en una de les vicepresidències. El Consell està presidit per la Regidora de Barcelona i actual Secretària de les Dones del PSC, Imma Moraleda.

Una especial lectura mereix la composició, naixement i constitució d'aquest consell, demostratiu que, per a fer possible un veritable camí vers la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, les nostres companyes renuncien a espais de representació en un òrgan propi, a fi d'incorporar homes que tenim interés i lluitem per assolir aquesta fita igualitària. Desitjable seria que alguns companys féssin seu l'exemple i de manera natural, cedissin part d'un espai en benefici de la igualtat, que sense renúncies per part dels homes, serà més difícil d'assolir.

http://dona.socialistes.cat/pagina/consell-de-la-igualtat-del-psc