AQUEST BLOG S'HA MIGRAT A WORDPRESS, lluisfuentes.com

dilluns, 3 de setembre del 2012

FESTA DE L'UNITÀ A BOLOGNA (ITÀLIA)


 

Un any més, l'esquerra italiana, aquest cop mitjançant el Partito Democratico (PD), celebra la seva Festa dell'Unità, a la ciutat de Bologna (Emilia Romagna).

Aquesta és una del més d'un centenar de festes político-culturals que el PD celebra al llarg del territori italià, i que ha consolidat al llarg dels anys, la seva oferta, com una activitat imprescindible per la ciutadania.

La Festa dell'Unità basa el seu èxit en l'oferta diversa que ofereix als seus assistents, on el debat polític, social i cultural, l'oferta musical i de concerts, la gastronomia, l'expressió artística o la literatura, es mesclen de forma inteligent amb l'oferta comercial de productes de tota mena, les casetes d'entitats diverses representatives de sectors, associacions i entitats de l'àmbit de l'esquerra italiana i els racons d'oci més diversos.



En el marc de la festa, el PD de Bologma, organitzaren l'activitat Construim una altra Europa, entre els dies 31 d'agost i 2 de setembre, on es va convidar delegacions socialistes de diverses ciutats europees a compartir els seus respectius punts de vista.

Així, representants de partits progressistes, socialistes i socialdemòcrates de París, Friburg o Barcelona, conjuntament amb representants del PD a Bèlgica o Luxemburg vàrem debatre com afrontar els problemes de la globalització en una Europa que treballa per un futur en comú.

Organitzat en quatre sessions de treball, els debats celebrats al recinte de la festa, girarenb entorn a mercat del treball i crisi econòmica, l'estat del benestar i les polítiques socials, energia i medi ambient i la reforma institucional de la Unió Europea.

L'objectiu d'aquest trobada de socialistes de ciutats europees és compartir espais comuns entre realitats diverses que lluitem per una Europa en comú, defugint els posicionaments individualistes dels diversos estats membres, segons el responsable organitzatiu d'aquesta activitat, i Responsable de Relacions Internacionals del PD de Bologna, Marco Lombardo.

La delegació del Partit dels Socialistes de Catalunya, per la Federació de Barcelona, estava composada per Lourdes Muñoz, Secretària d'Organització del PSC de Barcelona, Marc Sánchez i jo mateix. Destacar la presència entre d'altres responsables polítics italians de l'eurodiputat del PD, Vittorio Prodi, expert europeu en matèria energètica.

Més informació al web de l'organització  de la Festa dell'Unità Bologna-2012