AQUEST BLOG S'HA MIGRAT A WORDPRESS, lluisfuentes.com

dimecres, 11 de juliol del 2012

LES MENTIRES DEL PP

MARIANO RAJOY, actual President del Govern espanyol serà recordat per la història, -a ben segur-, com un dels pitjors polítics i governants europeus d'aquest segle.

Mariano Rajoy, la imcompetència del govern
I és que el cap de files de l'oposició popular al llarg del mandat de l'expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero, va fer de la irresponsabilitat, la demagògia, el clericalisme ultra catòlic a ultrança i la voluntat de trencar amb els avenços socials d'aquells anys, el seu cavall de batalla personal. Els seus anuncis, i els del seu sequici ultraconservador son ja part de la història viva del nostre país; no pujarem els impostos, no tocarem ni l'iva ni les pensions, tinc un pla per sortir de la crisi ressonen ara amb més esplendor.

El Partit Popular en 8 mesos de govern i amb el suport incondicional de la dreta nacionalista de Convergència i Unió i del President Mas, han fet possible les retallades socials més agressives que ha conegut el nostre país en la seva història, destruint el model de sanitat pública i universal, liquidant l'ensenyament públic o elaborant una contrareforma laboral entre d'altres joies, que ha suposat liquidar les garanties laborals de la classe treballadora per satisfer les roïnes aspiracions del gran empresariat espanyol i català.

Sense un full de ruta clar, sense polítiques actives d'ocupació, amb la despesa autonòmica, -el 90% de les institucions en mans del PP per cert-, descontrolada, i perdent el crèdit internacional cada dia, el govern del PP ha assolit la fita somiada d'enfonsar l'economia espanyola, tolerar i permetre la defenestració del sistema financer espanyol i sense cap credibilitat, convertir la borsa del país en la ventafocs de les economies europees.

I és que amb Mariano Rajoy la prima de risc es trova al voltant dels 600 punts diferencials respecte el deute alemany de referència, la borsa ha tocat fons, les garanties de l'economia espanyola no tenen gens de credibilitat arreu i el bonus que hem d'abonar pel deute sobirà ha crescut a nivells mai coneguts.

Aquest govern d'ultradreta que regeix el present i el futur del país, amb la inestimable col·laboració de CIU, ha anunciat noves mesures, que ja s'afanyen a explicar de forma vil com "indispensables" i basades en que, segons el govern, s'ha perdut la llibertat de decidir les mesures a adoptar. I això ens passa per la incompetència política i de gestió dels actuals ministres del PP.

Si mirem amb detall les noves mesures adoptades per Rajoy entendrem l'abast real del despropòsit del govern Rajoy:

* Increment de l'IVA del 18% al 21% el tipus general.
* Increment de l'IVA del 8% al 10% el tipus reduit.
* Pujada dels impostos medioambientals.
* Supressió de la deducció per compra d'habitatge.
* Supressió de la paga extra de Nadal al funcionariat i eliminació de dies lliures.
* Reducció de la prestació per atur dençà el seté mes.
* Reforma del sistema de pensions.
* Reducció d'un 30% de regidors/es als consistoris locals.
* Nova retallada de 600 milions d'€ als ministeris.
* Retallada del 20% a les aportacions de l'estat a partits polítics i sindicats.

Tot plegat té un nom; RESCAT. Paraula maleïda per la dreta política, econòmica i mediàtica que intenten ocultar, però que ara es fa més palesa que mai.

Davant de tot això, és possible que la ciutadania visqui sumida amb la mateixa passivitat que fins ara ?

Veure'm una mobilització massiva del funcionariat contra el govern del PP ?

És hora de manifestar el rebuig als retalls
 La destrucció sistemàtica del sistema públic tindrà respostes massives als carrers i places d'arreu ?

Continuaran les enquestes inflant les expectatives electorals i el suport social de les forces polítiques de dretes responsables de l'actual situació del país ?

Sembla que ni les mentires, ni els viratges polítics i canvis d'opinió de l'home de les chuches son una constant que no tenen solució i de la que lamentablement ja ens estem habituant.

Llàstima que tal i com detalla la wikipèdia, les Illes Salomon no tinguin un Primer Ministre anomenat Mariano Rajoy, millor ens aniria a Espanya...